EWOT zuurstoftherapie na infectieziekten:
Wat is het en hoe kan het helpen?

Na een infectieziekte kan het lichaam verzwakt en uitgeput zijn, waardoor het immuunsysteem minder effectief kan functioneren. Dit kan leiden tot langdurige vermoeidheid, spierpijn en andere symptomen die het herstelproces vertragen. EWOT zuurstoftherapie kan helpen bij het verlichten van deze symptomen en het versnellen van het herstel.

15 minuten bewegen

EWOT (Exercise With Oxygen Therapy) is een therapie waarbij de pati├źnt gedurende 15 minuten lichte oefeningen uitvoert terwijl je zuurstof inademt via een masker. De extra zuurstof kan helpen de bloedcirculatie te verbeteren, de mitochondriale functie in de cellen te verhogen en de productie van ATP (de energiemolecule van het lichaam) te stimuleren. Dit kan leiden tot een verhoogde energieproductie en een betere algemene gezondheid.

Na een infectieziekte kan EWOT zuurstoftherapie helpen bij het herstelproces door het immuunsysteem te ondersteunen. Zuurstof is essentieel voor de werking van het immuunsysteem en kan helpen bij het bestrijden van infecties. Bovendien kan EWOT de ontsteking verminderen en de weefsels herstellen die beschadigd zijn geraakt tijdens de infectie. Dit kan het herstelproces versnellen en de tijd die nodig is om weer op krachten te komen verkorten.

EWOT kan ook helpen bij het verminderen van de symptomen die gepaard gaan met infectieziekten, zoals vermoeidheid, spierpijn en kortademigheid. Door de extra zuurstof die wordt ingeademd tijdens de therapie, kan het lichaam de energieproductie verhogen en de spieren sneller herstellen. Dit kan de vermoeidheid verminderen en de spierpijn verlichten.

Aanvullende informatie

Het is belangrijk op te merken dat EWOT zuurstoftherapie geen vervanging is voor medische behandeling van een infectieziekte. Als u symptomen heeft van een infectieziekte, is het belangrijk om medische hulp te zoeken en de aanbevolen behandeling te volgen. EWOT kan echter wel worden gebruikt als aanvullende therapie om het herstelproces te versnellen en de symptomen te verlichten.

Conclusie

In conclusie kan EWOT zuurstoftherapie een effectieve aanvullende behandeling zijn voor mensen die herstellen van een infectieziekte. Het kan helpen bij het verlichten van symptomen, het versnellen van het herstelproces en het ondersteunen van het immuunsysteem. Als u geïnteresseerd bent in EWOT zuurstoftherapie, bespreek dan uw opties met uw arts of therapeut om te zien of het een goede keuze voor u is.

Heeft u nog vragen? Bel ons dan of kom kennismaken.

Marleen en Kim | Team Halomedics
06-10709751